Bilens lygter - din sikkerhed

Alt for mange kører rundt med defekte lygter og vi anbefaler, at du går en runde om bilen en til to gange om ugen, og kontrollere at alle dine lygter virker. Alle lygter monteret på bilen skal være ubeskadigede (hele), rene samt kunne lyse.

Du skal sikre dig, at lygter der lyser i ”par” skal afgive et ensartet lys. Dvs. det er IKKE lovligt at montere f.eks. En Color Vision pære i venstre forlygte i blå og en grøn i højre side. Vi anbefaler herfor også altid at skifte pærer parvis, så undgår du kedelige bøder.

Læs mere om FORLYGTEPÆRER ved klik her

Justering af forlygterne

I bilens instruktionsbog er der ofte en vejledning til, hvordan man manuelt justerer bilens forlygter, men det kræver imidlertid, at man har lidt indsigt i tingene. Har du ikke det, anbefaler vi, at du lader en af vores mekanikere justere forlygterne med et professionelt lygteapparat.

Vi har lygteindstillingsapparat til kontrol af alle gængse lygtesystemer på alle typer køretøjer også LED og XENON. Når vores mekaniker har gennemgået, kontrolleret og justeret din bils lygter, kan du være helt sikker på, at de står fuldstændig korrekt og du trygt kan køre den mørke tid i møde.

Bestil tid til LYGTEKONTROL ved et klik her

lygtekontrol

Sådan tjekker du selv stop- og bliklys bagpå

Du kan selv kontrollere stoplyset ved at bakke tæt mod en mur eller lignende, træde på bremsepedalen og - evt. i bilens spejle - se efter stoplysets genskin på muren. En virkningsløs blinklyspære for eller bag vil almindeligvis blive afsløret ved at blinkfrekvensen ændrer sig. Det kan ses på kontrollampen eller høres på blinkrelæet.

Konstatere du en defekt pære, kommer du blot forbi vores værksted. Vi har altid tid til at skifte en pære for dig – og vi gør det straks, medens du venter.

 

Regler for forlygter på bilen

 • Positionslys skal kunne ses fra 300 meters afstand
 • Nærlys skal kunne oplyse vejen mindst 30 meter frem og have et fald på 1%, som kan måles som 1 cm pr. meter.
 • Fjernlyset skal kunne oplyse vejen mindst 100 meter frem og der skal være monteret en blå kontrollampe i bilen der lyser når fjernlyset er tændt.
 • Blinklygter skal blinke 1-2 gange per sekund og skal kunne ses i selv kraftigt sollys.
 • Tågelygter (ikke lovpligtig) må kun anvendes ved en sigtbarhed under 50 meter. Må ikke anvendes ”alene”, skal lyse sammen med almindeligt lys.

Regler for baglygter på bilen

 • Baglygter Skal kunne ses i en afstand af 300meter.
 • Bremselygterne skal lyse rødt og ca. 4-5 gange så stærkt som almindeligt baglys. Må kun kunne aktiveres sammen med bremsepedalen.
 • Blinklygter skal blinke 1-2 gange per sekund og skal kunne ses i selv kraftigt sollys.
 • Et eller to nummerpladelys der tydeligt lyser nummerpladen op, så den kan se i en afstand af mindst 20 meter.
 • Tågebaglygte (ikke lovpligtig) må kun kunne tændes sammen med tændt positionslys/nærlys. En tågelygte, der skal lyse ligeså kraftigt som bremselys (Rødt lys). Må kun bruges når sigtbarheden er dårlig, dvs. under ca. 50meter.
 • Et eller to baklys lygter (ikke lovpligtig), der lyser med hvidt lys. Må kun kunne aktiveres når bilen sættes i bakgear.

 

Modtag AutoPartners nyhedsbrev

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev