Batterier / akkumulatore

Vinterkulde er batteriets fjende

Bosch Batteri

Et bilbatteri eller en akkumulator af ældre dato, der er halvflad, må give op når den første frost sætter ind. Efter at have kørt hele sommeren ligger batteriets ladetilstand på et lavt niveau, og så er mødet med den hårde frost ofte en alt for stor opgave.

På rigtig hårde frostdage kan batteriet drænes for op imod 50% af den oprindelige mængde strøm. En kombination af hård frost, et par dages pause og et batteri med 3 til 5 år på bagen kan give startvanskeligheder for selv den bedste bilmotor.

Mange oplever samtidig, at selve opladnings processen forværres tilsvarende ved frost. Oftest skal batteriet bruge længere tid på at lade under kørsel, og med strømforbrug til varme, lygter og visker, vil nogle opleve at batteriet er blevet endnu mere tømt for strøm når man er fremme til fx sin arbejdsplads og betyde at bilen ikke vil starte til hjemturen.

Batteri Kapacitet

Du bør derfor overveje om ikke det er tid til udskiftning af dit batteri før du står med en bil, der ikke kan starte. Batteriet i din bil kan variere i størrelse alt efter bilmærke og model.

Som udgangspunkt har akkumulator eller batteri to specifikationer:

  • Volt (V)
  • Ampere pr. Time (Ah)

 

Ring til Sørby Auto på telefon 58545421 og få et tilbud på et batteriskifte.

 

Modtag AutoPartners nyhedsbrev

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev