Vinterdæk

Dækkene er den eneste kontakt din bil har med vejen og vinterdækkene er derfor en del af din bils sikkerhedsudstyr. I Danmark er der ikke regler om, hvornår man skal køre på sommerdæk eller vinterdæk.

 

Find gode priser på vores hjemmeside: hjulskift.dk

 

Tager du udenlands for eksempel til Sverige, Norge eller Tyskland i vinterhalvåret, er regler for brug af vinterdæk. Læs vores artikel herom:

Regler for kørsel med vinterdæk.

Skift dæk når morgen og aften temperaturen er ca. 7 grader eller derunder, for når temperaturen er faldet til under dette niveau, mister et sommerdæk sine køre- og bremseegenskaber og dermed sit vejgreb. Denne tommelfingerregel gælder også selvom der endnu ikke er faldet sne, sjap eller isslag.

Vinterdaek 3

Vinterdæk er fremstillet af en særlig gummiblanding med et højt indhold af naturgummi og silica, der sammen med dækkets lamelstruktur sikrer, at vinterdækket kan give sig, så sne og sjap ikke sætter sig fast på dækket.

Herved opnås en kortere bremse- længde, modsat sommerdæk, der vil glide oven af på grund af dets hårde gummiblanding og et glattere mønster. Læs mere om sommerdæk her

Desuden har vinterdæk et særligt dækmønster som leder vandet væk, og dermed nedsættes risikoen for akvaplaning.

Vinterdækket giver et meget bedre vejgreb og en væsentlig bedre trækevne i sne, fordi det har mange flere lameller end sommerdæk.

Alt i alt øger det din sikkerhed på vejene, da vinterdæk lettere kan bevare bilens styre- og bremseevner.

 

Snefnug og M+S

Et vinterdæk behøver nødvendigvis ikke være et smalt dæk. Teknologien hos producenterne af vinterdæk er i dag så god, at selv de bredere dæk ville kunne "bane sig vej" igennem sneen.

Vil man være helt på den sikre side er det stadig en fin idé at vælge et lidt smallere dæk. Et dæk der er godkendt som vinterdæk skal være mærket med Snefnugsymbolet og M+S (Mud and Snow).

Maerkning Vinterdaek 1

Helårsdæk?

Hvis du kun kører få kilometer om året, og lader du bilen stå i snevejr, behøver du ikke vinterdæk. Eller hvis du hovedsageligt kører i byen, hvor vejene er ryddede og saltede om vinteren, er helårsdæk et godt valg. Især hvis dit kørselsbehov er under 10.000 km om året.

 

SOMMERDÆK

HELÅRSDÆK

Find os her

Sørby Auto

Sørby Hovedgade 1
4200 Slagelse

Tlf: 58545421
Mobil: 40311318
Fax: 58545226
CVR: 17518747

Åbningstider

Mandag - Torsdag
Fredag
07:30 - 16:00
07:30 - 13:00

Salgsafdelingen:
Hverdage mandag - fredag 09:00 - 17:00

Indhent Vaerkstedstilbud 02