Helårsdæk

Velegnet til det lille kørselsbehov eller i primært i byområder, hvis du hovedsagelig kører hvor vejene er ryddede og saltede om vinteren. Moderne helårsdæk har gode køreegenskaber året rundt, men at de passer bedst til små og mellemstore biler med få hestekræfter og lav vægt.

Fordelen er at man slipper fra at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk og omvendt. Faktisk styrer og bremser nogle helårsdæk lige så godt som vinterdæk, hvis vejene er fri for is og sne.

Helaarsdaek (1) 

Helårsdæk er velegnet til alle vejrforhold

Dækket er fremstillet som en kombination af sommer og vinterdæk, hvor deres specielle kører egenskaber gør, at helårsdækket har godt greb i vejen uanset vejret og vejens beskaffenhed. 

Ved hjælp af de nyeste teknologier og høje kvalitet profiler, vil disse dæk garantere en sikker kørsel hele året rundt. Selvom helårsdæk ikke er specielt lavet til særlige vejrforhold, kan de altså bruges hele året rundt.

 

Sikkerhed

Sørby Auto anbefaler, at køre med vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren, hvilket er den bedste løsning, hvis du prioriterer sikkerhed højt.

 

Dækkets mærkning

Helårsdæk har ”M+S” mærkning (eller M&S eller M.S. mærkning) ligesom vinterdæk. Nogle helårsdæk har også snefnugsymbol. Dækkene, der bærer både M + S og snefnug symboler betragtes som høj kvalitet dæk.

M+S står for 'Mud + Snow' og er en betegnelse, fabrikanterne sætter på dækket for at markere, at dækket enten er et vinterdæk eller et helårsdæk. Her ligger der hverken nogen krav eller test bag.

Snefnugsymbolet er en branchebestemt mærkning, som dækket kan opnå ved at bestå nogle tests. Mærket indikerer, at det har gode vintersæk egenskaber.

 

Ulemper ved helårsdæk

  • Helårsdækket slides hurtigt, idet gummiet er blødt og holdbarheden på sommervarme veje vil være mindre.
  • Helårsdækket står ikke helt ligeså godt fast på vinterveje, sne eller snesjap. Her er gummiet for hårdt og en FDM test viser, at et helårsdæk står ca. 7 % dårligere fast end vinterdæk!
  • Helårsdækket har ikke samme bevågenhed hos dækfabrikanterne som sommerdæk og vinterdæk. Det gør, at teknologien halter bagefter. Dog har Michelin fremstillet et nyt helårsdæk ”CrossClimate”, der har fået gode anbefalinger.
  • Helårsdækkets optimale arbejdstemperatur er mellem ca. 5 og 10 grader. Det siger sig selv, at det er en meget kort periode af året og derfor kun egnet til kørsel få måneder om året.
  • Helårsdæk kan være en oplagt mulighed for nogle, men ikke helt på højde med sommerdæk og vinterdæk.

Vi tilbyder et stort udvalg af populære dækmærker, til de bedste priser!

LÆS OM SOMMERDÆK HER

LÆS OM VINTERDÆK HER

Find os her

Sørby Auto

Sørby Hovedgade 1
4200 Slagelse

Tlf: 58545421
Mobil: 40311318
Fax: 58545226
CVR: 17518747

Åbningstider

Mandag - Torsdag
Fredag
07:30 - 16:00
07:30 - 13:00

Salgsafdelingen:
Hverdage mandag - fredag 09:00 - 17:00

Indhent Vaerkstedstilbud 02